2024. July 25.

Facebook

Látogatóink száma:

Oldalunkat jelenleg látogató böngészi

100 éves gyógyszertár

2013-ban felújult Veresegyház legrégebbi gyógyszertára, a Szent Erzsébet Gyógyszertár. Kívül belül nagy átalakításokon esett át. Nyílászáró cserékre nagy szükség volt már, mert a régi ablakokon csak úgy süvített be a szél, a meleg meg sajnos ki. Kapott szigetelést, hogy minél energia takarékosabban tudjunk létezni. Fűtés rendszerünk is felújult. A régi burkolatokat is kicserélték. De minden átalakítást a régi épület eredeti mivoltának megőrzése határozott meg.

A régi dokumentumok átnézése közben került a tulajdonos kezébe, a gyógyszertár “Méregkönyve”, amely sok más érdekes adat mellett, tartalmazza, hogy az eredeti működési engedélye, a patika megnyitása, 1913. december 4-ére esett, azaz pont a felújítás elkészültekor ünnepelte 100. évfordulóját. Magyarországon nem sok gyógyszertár büszkélkedhet el ezzel, hogy kisebb nagyobb átalakítással, de ugyanazon helyen, abban az épületben, 100 éve működjön.

Jubileumunk alkalmából, a Phoenix Pharma Zrt, Phoenix Futár című újságjában is megjelent egy cikk, melyet Ide kattintva, olvashat.

Futar_2014_03_100eves_cikk_001 Futar_2014_03_100eves_cikk_002

Célkitűzésnek az officina (eladótér) bútorzatának cseréje maradt, de ehhez még meg kell teremteni az anyagi forrást.

Továbbra is várjuk régi hűséges, és új vásárlóinkat.